Tuesday, November 24, 2015

„PARTICIPATIVE CULTURE” – THE WAY TO BE A EUROPEAN ACTIVE CITIZEN
 (ACTCITY)
ERASMUS+
(PARTENERIAT STRATEGIC ÎNTRE ŞCOLI - K2)
2015 –  2017

Denumirea activităţii: Cartea anotimpului toamna
Profesor: Oprea Diana
Data/ locul desfăşurării: Şcoala Gimnazială Tudor Vladimirescu - Târgovişte
Participanţi: 16 elevi voluntari de la liceul Voievodul Mircea şi 20 elevi beneficiari direcţi
Descrierea activităţii (narativă):
            Activitatea s-a desfăşurat în cadrul unei acţiuni de voluntariat în care s-au implicat elevi ai Liceului Voievodul Mircea şi care a avut ca scop petrecerea unui timp valoros împreună cu elevii Şcolii Tudor Vladimirescu, elevi proveniţi din medii sociale defavorizate şi cu cerinţe educaţionale speciale. Timp de aproape 100 de minute ei au povestit despre cele mai frumoase momente pe care le-au trăit de când nu s-au mai văzut, au lucrat pe grupe pentru a realiza Cartea Toamnei, colorând fructele şi legumele specifice acestui anotimp, au completat fişele cu cerinţe care vizau dezvoltarea creativităţii, dar si a gândirii logice. Produsul final – Cartea Toamnei – ne-a încântat deopotrivă. Toţi am muncit la ea, şi toţi i-am semnat coperţile!
            Elevii voluntari le-au oferit mere, suc, dar şi caiete, creioane colorate şi pixuri, rechizite atât de necesare în activităţile lor zilnice. 
Impactul – părerile elevilor: Feţele vesele pe care şi le-au lipit toţi pe hăinuţe la sfârşitul activităţii, mesajele emoţionante şi zâmbetele lor sincere ne-au determinat, ca de fiecare dată în ultimii ani de când ne cunoaştem, să ne dorim să revenim curând, cu daruri multe de la Moş Crăciun la aceste suflete minunate, dar greu încercate!

Imaginile vorbesc (fotografii):