Thursday, November 10, 2016

„PARTICIPATIVE CULTURE” – THE WAY TO BE A EUROPEAN ACTIVE CITIZEN
 (ACTCITY)
ERASMUS+
(PARTENERIAT STRATEGIC ÎNTRE ȘCOLI - KA2)
2015  –  2017



Denumirea activității: Let’s do it, Romania!
Profesor: Eftimie Cristina, Stancescu Mihaela, Oprea Diana, Militaru Iolanda
Data/ locul desfășurării: 24.09.2016
Participanți: elevi si profesori ai liceului „Voievodul Mircea”

Descrierea activității: - In parteneriat cu centrul judetean Europe Direct din cadrul Bibliotecii Judetene, Targoviste, elevi si profesori ai liceului “Voievodul Mircea” au participat la o actiune de ecologizare, la nivel national. Scopurile acestei actiuni au fost:

- educarea elevilor in spiritul respectului pentru ordine, curatenie, natura;
- sensibilizarea cetăţenilor cu privire la necesitatea pastrarii unui mediu curat atât de vital pentru sanatatea noastra, a tuturor.

Perimetrul pentru salubrizare desemnat liceului nostru a fost zona padurii Prisaca unde am petrecut 3h ecologizand zona si de unde am strans 150 de saci plini de gunoi. Caracterul innovator al acestei activitati consta in folosirea procedeului de cartare, care  reprezintă procesul de identificare a mormanelor de gunoi, caracterizarea lor şi transmiterea coordonatelor geografice ale acestora cu ajutorul unui GPS, în vederea crearii unei harti digitale cu punctele respective. De asemenea, cartarea se poate face si cu aplicatii de smart phones, in acest moment fiind disponibila aplicatia Let`s Do It, Romania! pentru IPhone.

Impactul : Publicarea unor articole in presa locala prin care s-a subliniat impactul activitatii derulate asupra elevilor, parintilor si comunitatii locale.  Pe parcursul acestei activitati, elevii si-au manifestat indignarea fata de starea curenta a lucrurilor (respectiv, cantitatea impresionanta de gunoaie), realizand necesitatea educarii populatiei in vederea protejarii naturii. De asemenea, la sfarsitul activitatii, elevii au fost incantati de rezultatul muncii lor si au realizat un fotoreportaj pe care il vor prezenta la intalnirile Consiliului Elevilor.
Promovarea activitatii in cadrul comunitatii locale s-a realizat prin mediatizare pe Facebook, revista scolii.


Imaginile vorbesc :