Wednesday, June 1, 2016

„PARTICIPATIVE CULTURE” – THE WAY TO BE A  EUROPEAN ACTIVE CITIZEN
 (ACTCITY)
ERASMUS+
(PARTENERIAT STRATEGIC ÎNTRE ȘCOLI - KA2)
2015  –  2017



Denumirea activității: Saint George Day
Profesor: Diaconescu Cristina, Duta Camelia
Data/ locul desfășurării: 27.05.2016
Participanți: clasa a X-a A
Descrierea activității: Aceasta tema a fost anuntata cu o saptamana inaintea desfasurarii ei, pentru ca elevii participanti sa aiba timp sa se informeze, sa caute materiale, imagini.
La inceputul activitatii profesorul coordonator a facut o scurta introducere despre ceea ce inseamna Ziua Sfantului Gheorghe/ Saint George Day in tara noastra, dar si abordari ale acestei zile in unele tari ale Uniunii Europene, prezentare facuta cu ajutorul unui material power-point. Apoi,  elevii au luat cuvantul, prezentand pe rand materialele cu care s-au pregatit, unii cu informatii scrise, altii cu postere care includeau, atat informatii, cat si imagini. Au urmat discutii pe baza informatiilor culese de fiecare elev in parte, mai ales ca unele dintre aceste informatii erau chiar lucruri noi, care au necesitat minute bune de lamuriri, discutii pro si contra dupa puterea de intelegere a fiecaruia.
Impactul :La sfarsitul activitatii, elevii si-au manifestat entuziasmul fata de toate informatiile acumulatefost foarte incantati. Am fost placut surprinsa de implicarea lor in realizarea acestei teme, precum si in materialele finale obtinute.
Imaginile vorbesc :