Monday, January 4, 2016

„PARTICIPATIVE CULTURE” – THE WAY TO BE A EUROPEAN ACTIVE CITIZEN
 ACTCITY

ERASMUS+
PARTENERIAT STRATEGIC ÎNTRE ȘCOLI - K2
2015       –  2017



Denumirea activităţii: Deșteaptă-te române”, ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI
Profesori: IONESCU Mădălina/ DIACONESCU Mihai/  IONESCU Daniela/  ZAMFIRESCU Raluca/ MILITARU Iolanda / PĂUNAȘ Adrian, JOIȚA Mariana
Data/ locul desfăşurării: 27.11.2015/ Amfiteatrul Liceului “Voievodul Mircea”
Participanţi: elevii claselor a XII-a F, a X-a F, a X-a A, a XI-a C, a X-a D și a XI-a D de la liceul ”Voievodul Mircea”, invitat: doamna profesor Lucreția Băluță, expert al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO
Descrierea activităţii (narativă):
   Activitatea artistică a avut loc în data de 26.11.2015, în amfiteatrul Liceului “Voievodul Mircea”, și a avut drept scop omagierea ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI. Cu această ocazie elevii claselor a XII-a F, a X-a F, a X-a A, a XI-a C, a X-a D și a XI-a D, au pregătit un program artistic alcătuit din ppt-uri, eseuri, poezii, cântece patriotice și dans, toate acestea sub îndrumarea profesorilor organizatori ai catederei de Educație Muzicală, Istorie și Geografie. La această întâlnire a fost invitată și doamna profesor Lucreția Băluță, expert al Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, personalitate extrem de activă în domeniul educației și nu numai, care a omagiat alături de instituția noastră de învățământ, evenimentele istorice petrecute de-a lungul timpului.
Copiii s-au implicat exemplar în realizarea acestui moment festiv, au conștientizat pe deplin semnificația zilei sărbătorite și au încercat să redea prin ceea ce au expus, respectul pentru patrie și semeni, pentru faptele glorioase ale strămoșilor noștri, dar și ideea de unitate și continuitate a idealului național.

Rezultate asteptate:
·         Unitate și continuitate a idealului național.
·         Lucrul în echipă
·         Creativitate

Rezultate ȋnregistrate:
Festivitatea a fost pe deplin apreciată te toți cei implicați, generând în rândul spectatorilor dorința de a face parte din spectacol în viitor, conștientizându-i de importanța și frumisețea ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI. Solemnitatea momentului în sine, cu siguranță, a fost resimțită profund de toți cei prezenți, unind sufletele într-o singură respirație și îndemnând la o implicare activă în tot ceea ce înseamnă la timpul prezent - românesc.

Sugestii ṣi recomandări:
a. Dezvoltarea unor astfel de activităţi continuu;
b.  Extinderea activităţilor cu specific național la nivelul întregii şcoli și a comunității.

Imagini: