Friday, December 18, 2015

„PARTICIPATIVE CULTURE” – THE WAY TO BE A EUROPEAN ACTIVE CITIZEN
 (ACTCITY)
ERASMUS+
(PARTENERIAT STRATEGIC ÎNTRE ȘCOLI - K2)
2015 –  2017



Denumirea activității: Saptamana fructelor si legumelor donate
Profesor: Diaconescu Cristina. Ursachescu Eugenia
Data/ locul desfășurării: Liceul „Voievodul Mircea”
Participanți: cls a XI-a B
Descrierea activității (narativă): Activitatea s-a desfasurat in cadrul cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC), intre elevii volunatari ai clasei a XI-a B si elevii clasei a X-a de la Scoala Speciala, Targoviste. Scopul acestei activtivitati este acela de sensibiliza elevii voluntari cu privire la situatia dificila in care se gasesc elevii din medii sociale defavorizate si cu cerinte educative special, precum si petrecerea unui timp valoros cu elevii acestei scoli.
Elevii voluntari le-au oferit mere, banana, curmale, covrigi, precum si pachete cu diverse alimente, pentru a le face ziua mai frumoasa, de a se simti inconjurati  de dragoste si mai ales sa simta ca nu sunt singuri, ca pot avea prieteni pe care se pot baza la nevoie.
Scopul acestei activitati este

Impactul – Atmosfera celor 3 ore petrecute alaturi de elevii Scolii Speciale se poate observa din fotografiile anexate si care reprezinta o mica parte a multitudinii de fotografii realizate. Bucuria, dragostea, bunatatea, intelegerea s-au simtit pe tot parcursul activitatii si s-au resimtit si dupa terminarea celor 3 ore, primul lucru pe care elevii voluntari l-au facut a fost sa intrebe: Cand mai mergem?