Monday, November 23, 2015

„PARTICIPATIVE CULTURE” – THE WAY TO BE A  EUROPEAN ACTIVE CITIZEN
 (ACTCITY)
ERASMUS+
(PARTENERIAT STRATEGIC ÎNTRE ȘCOLI - K2)
2015  –  2017



Denumirea activitătii: PREZENTAREA PROIECTULUI „ACTCITY – THE WAY TO BE A EUROPEAN ACTIVE CITIZEN”

Profesor: Mihaela Stancescu

Data/ locul desfăsurării: 20 noiembrie 2015, Sala A2 (multimedia)

Participanti: elevii  - beneficiari directi- selectati in grupul tinta

Descrierea activitătii Prezentarea proiectului „ACTCITY – THE WAY TO BE A EUROPEAN ACTIVE CITIZEN” a fost realizată în prezenta elevilor selectati in grupul tinta al proiectului, beneficiarii directi care vor participa la realizarea clasei virtuale. Activitatea a durat 60 minute si a avut următorul scenariu:

-          Joc de spargere a ghetei;
-          Prezentarea asteptărilor elevilor, legate de proiect/ propuneri de activităti din partea elevilor;
-          Prezentarea temei, a scopului, a obiectivelor proiectului, precum si a activitătilor propuse si a produselor finale;
-          Impărtirea acordurilor parentale;
-          Prezentarea exemplelor de bune practici din proiectul scolar multilateral Comenius, DIFFEQUAL
-          Sesiune de intrebari si raspunsuri

Prima activitate, interactivă (jocul de spargere a ghetei) si-a atins scopul, elevii fiind nevoiti să comunice si să se cunoască mai bine între ei, deoarece provin din clase diferite. La sfârsitul activitătii, elevii au stabilit, într-o atmosferă destinsă si animata, o listă în care se  regăseau majoritatea calitătilor celor implicati în acest proiect.
Următorul punct de interes – asteptările elevilor - a fost realizat pornind de la titlul proiectului; elevii au fost pusi în situatia de a-si expune viziunea asupra acestuia, precizând si câteva activităti care urmează a fi desfasurate, precum: piese de teatru, activitati in colaborare cu alte institutii precum Biblioteca Judeteana sau Primaria.
Proiectul a fost prezentat de profesorul moderator al discutiei, urmand apoi ca eleva Bizdrigheanu Bianca (clasa a XI-a D) sa prezinte un material PPT, impartasind din experienta ei in proiectul scolar multilateral, DIFFEQUAL, desfasurat in liceul nostru, intre 2012-2014.


Impactul – Activitătile interactive, care au implicat lucrul în echipă, au deschis calea catre socializare si comunicare. Elevii si-au expus propriile viziuni in legatura cu activitatile din proiect, fiind fascinati de entuziasmul elevei Bianca Bizdrigheanu care a impartasit impresii din activitatea ei in proiectul multilateral, DIFFEQUAL. Intrebarile adresate in finalul sesiunii arata interesul crescut al elevilor pentru proiectul ACTCITY.

Imaginile vorbesc






--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No comments:

Post a Comment