Wednesday, March 8, 2017

„PARTICIPATIVE CULTURE” –
THE WAY TO BE A EUROPEAN ACTIVE CITIZEN
 (ACTCITY)
ERASMUS+
(PARTENERIAT STRATEGIC ÎNTRE ŞCOLI - KA2)
2015-2017

Tema: ADVOCACY CAMPAIGN – CAMPANIE DE LUPTA IMPOTRIVA DEFRIȘĂRII ABUZIVE DIN ROMANIA
DATA: 1 MARTIE 2017
Profesori: DANIELA IONESCU
Clasa: elevii din echipa proiectului ACTCITY si elevii din Consiliul elevilor
Obiective:
- conștientizarea tinerilor din Liceul „Voievodul Mircea” în legătura cu iportanța temei abordate;
- crearea unui curent de opinie în legătură cu problema defrișărilor abuzive din România postdecembristă;
-  încurajarea atitudinilor proactive ale tinerilor, care trebuie sa fie învățați să reacționeze și să se exprime în legătură cu subiecte civice.
Materiale didactice folosite: calculatorul, videoproiectorul, pagina de Facebook a campaniei, www.facebook.com/ inhaledtree, pagina de Facebook a proiectului ACTCITY
Desfășurarea activității:
Miercuri, 1 martie 2017, în cadrul Liceului „Voievodul Mircea” din Târgoviște începe campania de luptă împotriva defrișării abuzive din România.
În cadrul proiectului ACTCITY, realizat prin programul european ERASMUS+, elevii din echipa proiectului, alături de colegii lor din Consiliul elevilor, vor da startul campaniei împotriva defrișării abuzive.
Prin intermediul acestei activități, se urmărește creșterea conștiinei tinerilor adolescenți, crearea unui curent de opinie în privința unei realități dureroase – defrișarea masivă a pădurilor din România - situație care a apărut după Revoluția din Decembrie și care nu a cunoscut până acum o rezolvare tranșantă.
Campania care începe astăzi are mai multe etape, care se vor desfășura de-a lungul lunii martie 2017. Astăzi, elevi din echipa proiectului Erasmus+ ACTCITY vor prezenta tema și scopul campaniei, care debuteaza și pe Facebook, printr-o pagină dedicată special acestui subiect. Speranța că demersul lor va avea un ecou care va depăși granițele liceului este ceea ce îi motivează pe tinerii care, în luna martie, vor reprezenta România în Vilnius, Lituania, într-una din reuniunile proeictului european ACTCITY, proiect dezvoltat pe tema cetățeniei active europene.
Al doilea pas important în această campanie este organizarea unui flash-mob în cadrul Săptămânei Altfel, care se va desfășura la sfârșitul lunii martie. Iar campania se va termina cu o activitate ce constă în plantarea de copaci.
În mod sugestiv, astăzi, de 1 Martie, toți elevii vor primi câte un șnur de mărțișor, pe care il vor purta la mâini și pe care, în mod simbolic, îl vor lega pe 9 martie  de crengile copacilor din elegantul parc al liceului.
Produse finale realizate de elevi: - Posterul proiectului, pagina de Facebook, logoul campaniei
EMBRACE IT!

Evaluare: numar de postari/ like-uri pe cele două pagini ale proiectului
Moment de reflexie (concluziile profesorului): activitatea a oferit un bun prilej pentru elevi de a-și exprima opinia despre insemnatatea subiectului abordat si de a gasi solutii pentru stoparea defrisarilor abuzive din Romania.

Imaginile vorbesc:


No comments:

Post a Comment