Tuesday, January 24, 2017


„PARTICIPATIVE CULTURE” –
THE WAY TO BE A EUROPEAN ACTIVE CITIZEN
 (ACTCITY)
ERASMUS+
(PARTENERIAT STRATEGIC ÎNTRE ŞCOLI - K2)
2015-2017

Tema: Ziua luptătorilor pentru libertatea Lituaniei
Profesori: Nae Laura
Clasa: a IX-a P OMV
Obiective:
- precizarea unor informatii generale cu privire la statul lituanian,
- identificarea anului in care a fost proclamata independența Lituaniei, precum si ziua celebrarii  luptătorilor pentru libertatea Lituaniei,
- mentionarea unui slogan despre libetate, precizand ca libertatea trebuie vazuta ca un ceva fara limite.
Materiale didactice folosite: calculatorul, videoproiectorul, culori, carton, postit-uri
Momentele lecţiei: Captarea atenţiei s-a realizat prin prezentarea unui material ppt, de catre doamna profesoara Nae Laura, ce a avut drept continut informatii referitoare la The Day of the Defenders of Freedom. Elevii au analizat şi interpretat mesajul transmis prin acest material.
          De asemenea, s-a discutat despre importanța Zilei luptătorilor pentru libertatea Lituaniei de-a lungul istoriei și s-au punctat momentele importante cu privire la celebrarea acestei zile.
Pentru obţinerea performanţei și asigurarea feed-back-ului, un grup de patru elevi au fost solicitati sa deseneze pe un poster steagul Lituaniei, iar ceilalti elevi au fost solicitaţi să gaseasca, cu ajutorul internetului, sloganuri cu privire la libertate și să le noteze pe postit-uri individuale.


Produse finale realizate de elevi: - Poster în care elevii și-au însemnat sloganurile despre libertate, sloganuri ce trebuie sa fie respectate în societatea actuală!
Evaluare: chestionare
Moment de reflexie (concluziile profesorului): activitatea a oferit un bun prilej pentru elevi de a se informa despre importanța Zilei luptătorilor pentru libertatea Lituaniei, de a descoperi o parte din istoria Lituaniei si de a-şi exprima opinia cu privire la respectarea unor sloganuri despre libertate  într-o societate democratică!


Imagini:






No comments:

Post a Comment