Tuesday, January 24, 2017

PARTICIPATIVE CULTURE” –
THE WAY TO BE A EUROPEAN ACTIVE CITIZEN
 (ACTCITY)
ERASMUS+
(PARTENERIAT STRATEGIC ÎNTRE ŞCOLI - K2)
2015-2017

Tema: DREPTURILE OMULUI
Profesori: Nae Laura, Oprea Diana
Clasa: a IX-a B, a XI-a A, a XII-a C, a XII-a E
-          Obiective: - definirea sintagmei drepturile omului
-          cunoașterea istoriei drepturilor omului
-          încurajarea exprimării libere a opiniei personale
-          dezvoltarea unei atitudini active în societate
Materiale didactice folosite: markere, coli A4, postit-uri.
Momentele lecţiei: captarea atenţiei s-a realizat prin vizionarea filmului United pus la dispoziție de Organizația Youth for Human Rights. Elevii au analizat şi interpretat mesajul transmis prin acest film. Această discuţie a permis trecerea la următorul moment al lecţiei, anunţarea temei activităţii de astăzi: DREPTURILE OMULUI
Elevii au vizionat un al doilea film pus la dispoziție de aceeași organizație non-profit - http://www.humanrights.com/#/what-are-human-rights- și, ajutați de internet, au oferit o definiție pentru sintagma drepturile omului.  De asemenea, s-a discutat despre importanța drepturilor omului de-a lungul istoriei și s-au punctat momente importante în respectarea/încălcarea acestora!
Pentru obţinerea performanţei și asigurarea feed-back-ului, elevii au fost solicitaţi să-și reamintească mesajul filmului United vizionat la începutul activității și, ținând cont și de discuțiile avute de-a lungul lecției, să-și aleagă 1-2 drepturi fundamentale ale omului, din cele 30 răsfirate în sala de curs, și să formuleze pe postit-uri individuale promisiuni pe care ei le pot face și care pot duce la respectarea și promovarea drepturilor omului în societatea actuală
Produse finale realizate de elevi: - Cartea Promisiunilor în care elevii și-au însemnat acțiunile pe care ei le pot face pentru ca drepturile omului să fie respectate în societatea actuală!
Evaluare: chestionare
Moment de reflexie (concluziile profesorului): activitate a oferit un bun prilej pentru elevi de a se informa despre drepturile şi libertăţile omului, de a descoperi un istoric al drepturilor omului,  de a-şi exprima opinia și de a se implica prin propunerea de acțiuni concrete care pot duce la promovarea și respectarea drepturilor omului într-o societate democratică!
Imagini:




No comments:

Post a Comment